spysjuk

redan...

Nu har holländarna kommit

Det tog sin tid i år, men nu är de här igen.
Vi hade några stackars entusiaster redan i november som vi fick fiska upp, men nu bär isen på allvar och som mest har vi haft 25 utlandsregistrerade bilar här.
(De åker 2-300 mil bara för att åka isjakt på vår sjö. Man kan undra om ingen jobbar nuförtiden...)

Ryktet om vår gårdsförsäljning har spritt sig och vi har (återigen) tomma lager.
Holländare är antingen ett väldigt lättpåverkat folk eller så är de... något annat. De envisas med att bara skratta "ja-ja" till svar när jag påstår att det faktiskt inte innehåller någonting annat än tobak.
104872-20
Det värsta är att postiljonen har kommit tillbaka och börjat se tecken i isen...
Det var väl en sak att tolka tecken i veteåkrarna som utomjordisk kontakt, men holländarnas skridskoskär i isen är väl ändå över måttan underligt och hallucigent. Jag tror förresten att det är han som har lurat i holländarna att det är kemikalier i snuset.
Postiljonen blev eld och lågor över pratet om marschallerna till julfesten, så nu har han gått runt i dagar och pratat om att det ska möjliggöra en kontakt med parallella världar...
Som sagt var, jobbar ingen nuförtiden?
Men det kommer fler holländare än så. Till jul kommer Japp och de andra i jaktlaget tillbaka för att smyga på rådjur och vildsvin igen. Jag är rädd för att de till slut kommer att inse att det inte finns vildsvin här. Den jättegrisen de sköt förra året var inget annat än en förrymd och förvirrad sate.


http://intressant.se/intressant/
http://nyligen.se/  
http://nyligen.se/ping/

En protest mot julbelysningen

I år ska jag göra någonting alldeles speciellt. Något spektakulärt som jag drömt om, något som bara varar i sex-sju timmar för att sedan försvinna. Det förändrar ingenting, det är inte produktivt. För cynikern är det bortkastade pengar. Ganska mycket, bör det tilläggas.

Förra julen drömde jag om att placera marschaller längs med hela allén, från slottet ut till landsvägen vid kyrkan. Vi talar om en sträcka på 1,4 kilometer. Jag har räknat och stegat... och inhandlat 300 marschaller. Hela sekten återsamlas till jul och några av Sebastians polare ställer upp. Totalt är vi nio personer som ska tända 300 marschaller. Sedan ska vi dricka jul och därefter gå genom allén och njuta. 
Jag vet inte om det blir en njutning, inte ens om det går att få eld på så många. Jag betraktar det som en installation. En god anledning att bjuda in vänner och ha en julfest. 
Hoppas att det inte blir blåsigt.
Eller så kan man se det som en protest mot folket borta i ghettot, alla de som smäller upp en blinkande ren bredvid brevlådan eller hänger elektrifierade kransar (levererade färdiga med ljusen i plastkransarna) och därmed skaffat i deras tycke nödvändiga attribut för att betrakta julefriden som komplett innan de hastar vidare till affären för att panik- och ryggradsmässigt köpa alla de julklappar som barnen kräver.

Jag inser att jag tillhör en utdöende sort. När jag var liten var min julklappslista ett uttryck för from förhoppning. det var aldrig tal om att jag SKULLE ha allt som stod där. Men när ingen längre bryr sig om sin familj - jag menar bryr sig om så där på riktigt så att man prioriterar gemenskap före materiella ting - så blir det förmodligen naturligt att köpa allt som står på julklappslistan.
En morgon förra helgen såg jag en förälder som kom dragande på sitt barn i pulka (över vår hage naturligtvis...). Det är väl okej att dra sitt barn i pulka. Problemet var bara att det inte var någon snö. Det var ett sprött lager rimfrost efter en kall natt. Men om barnet ville åka pulka måste barnet få åka pulka. 

Fast å andra sidan: vi fick varken julklappar eller nära gemenskap.  
Det ska vi rätta till när vi samlar sekten till ett julfirande med 300 marschaller.
Hoppas att inte Luftfartsverket får fnatt.

Adams julsång med Jussi 

(som faktiskt heter "Adams julsång" och inget annat)

Över/under i julklapp?

Jag tänkte köpa mig en julklapp åt mig själv i år. Det har gått ganska bra... riktigt bra om man får skryta. Vi drar in goda summor på snuset och i år hade min bror och jag tänkt att unna oss varsin julklapp. Finessen är att vi inte ger något till varandra utan vi ger varandra konsumtionsutrymme.
Själv tänkte jag mig köpa en ny hagelbössa men har just gjort en chockerande upptäckt: en bra och stålhagelgodkänd s/s går loss på 35.ooo kronor.
35 tusenlappar!
Eller så måste jag köpa en över/under. Men där går gränsen. Jag köper ingen bock. Det är vulgärt.
Det är vulgärt som inget annat, bara automat är värre. Och ändå har det blivit comme il faut. Själv kan jag inte tänka mig något annat än sida/sida.
Det är miljövännernas fel. De har vulgäriserat jakten och nu ska vartenda socialfall ut och jaga med sina kamouflagefärgade kläder och bakelitstockar.
Miljörörelsen är den moderna tidens väckelserörelse, komplett med arvssynd (miljöskuld) och krav på blind tro. 


http://bloggar.se/om/slott
http://bloggar.se/om/adel
http://bloggar.se/om/jakt
http://bloggar.se/om/pengar
http://bloggar.se/om/samhälle
http://bloggar.se/om/ekologi

http://intressant.se/intressant/
http://nyligen.se/  
http://nyligen.se/ping/


RSS 2.0