Nu har holländarna kommit

Det tog sin tid i år, men nu är de här igen.
Vi hade några stackars entusiaster redan i november som vi fick fiska upp, men nu bär isen på allvar och som mest har vi haft 25 utlandsregistrerade bilar här.
(De åker 2-300 mil bara för att åka isjakt på vår sjö. Man kan undra om ingen jobbar nuförtiden...)

Ryktet om vår gårdsförsäljning har spritt sig och vi har (återigen) tomma lager.
Holländare är antingen ett väldigt lättpåverkat folk eller så är de... något annat. De envisas med att bara skratta "ja-ja" till svar när jag påstår att det faktiskt inte innehåller någonting annat än tobak.
104872-20
Det värsta är att postiljonen har kommit tillbaka och börjat se tecken i isen...
Det var väl en sak att tolka tecken i veteåkrarna som utomjordisk kontakt, men holländarnas skridskoskär i isen är väl ändå över måttan underligt och hallucigent. Jag tror förresten att det är han som har lurat i holländarna att det är kemikalier i snuset.
Postiljonen blev eld och lågor över pratet om marschallerna till julfesten, så nu har han gått runt i dagar och pratat om att det ska möjliggöra en kontakt med parallella världar...
Som sagt var, jobbar ingen nuförtiden?
Men det kommer fler holländare än så. Till jul kommer Japp och de andra i jaktlaget tillbaka för att smyga på rådjur och vildsvin igen. Jag är rädd för att de till slut kommer att inse att det inte finns vildsvin här. Den jättegrisen de sköt förra året var inget annat än en förrymd och förvirrad sate.


http://intressant.se/intressant/
http://nyligen.se/  
http://nyligen.se/ping/

Kommentarer
Postat av: Peter Andersson

Ja, det här var en ganska annorlunda blogg. Gillar din stil att skriva! Kul med yngre som är intresserade av heraldiken, själv ärjag inte direkt insatt eller kunnig, men tycker det är trevligt. God jul!

2007-12-18 @ 16:57:33
URL: http://zodiac.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0